Een wereldreisverzekering is handig wanneer je langer dan 6 maanden naar het buitenland gaat. Deze verzekering geeft je automatisch dekking voor wanneer je gaat werken, stage lopen of risicovolle activiteiten gaat ondernemen. Verzekeraars bieden naast een doorlopende reisverzekering vaak ook een wereldreisverzekering aan, waarbij de premie wellicht hoger is maar je wel voor meerdere dingen verzekert bent. Dit geeft je meer rust zodat je meer kan genieten van je tijd in het buitenland.

Wereldreisverzekeringen vergelijken

Gespecialiseerde aanbieders

Premie vanaf
€ 134,50

Premie vanaf
€ 134,50

Premie vanaf
€ 134,50

Premie vanaf
€ 134,50

Dekking

Het is natuurlijk afhankelijk van de soort verzekering je afsluit, maar onderstaande gebeurtenissen kunnen worden vergoed door de verzekeraar. Kijk bij het vergelijken goed naar welke dekkingen de verzekering heeft die je wilt kiezen. Vaak is het zo dat hoe hoger de premie (bedrag dat je maandelijks moet betalen), hoe meer er wordt vergoed door de verzekeraar.

 • Diefstal, verlies of beschadiging van uw bagage
 • Bepaalde geneeskundige kosten
 • Ongevallen dekking
 • Bepaalde telecommunicatiekosten
 • Bepaalde personenhulpverlening
 • Skiën en snowboarden
 • Reisrechtsbijstand
 • Hulp en huur vervoermiddel

Belangrijke aspecten wereldreisverzekering

Het is natuurlijk afhankelijk van bij welke verzekeraar je bent aangesloten. Wanneer je bijvoorbeeld al een doorlopende reisverzekering hebt afgesloten bij een verzekeraar, is het mogelijk om deze doorlopende reisverzekering aan te passen. Je kan dan tegen een verhoging van je maandelijkse premie meer dekkingen krijgen. Bij andere verzekeraars is dit niet mogelijk en dien je een nieuwe of aparte verzekering af te sluiten. Hieronder enkele situaties waarbij het verstandig kan zijn om een wereldreisverzekering af te sluiten.

 • Je bent van plan om tussen het reizen door ook te gaan werken om wat geld bij te verdienen of om vrijwilligerswerk te verrichten.
 • Je wilt de mogelijkheid hebben om avontuurlijke activiteiten te ondernemen, zoals duiken, raften, skydiven etc.
 • Doordat je van plan bent om langer dan 6 maanden weg te blijven moet je je uitschrijven bij de gemeente, hierdoor moet je je zorgverzekering stopzetten.

 

Belangrijk: veel normale doorlopende reisverzekeringen geven geen dekking voor bovenstaande.

Veelgestelde vragen

Wat is een wereldreisverzekering?

Een wereldreisverzekering is een specialistische verzekering voor een verblijf van 6 maanden of langer in het buitenland. Deze verzekering wordt door specialistische verzekeraars aangeboden en geeft dekking voor bijvoorbeeld een wereldreis, stage, werk of vrijwilligerswerk in het buitenland.

Waarom heb ik een wereldreisverzekering nodig?

Wanneer je langer dan 6 maanden in het buitenland verblijft is het verstandig om een wereldreisverzekering af te sluiten. Je bent dan voor bijna alle onvoorziene situaties verzekert. De premie is afhankelijk van de doel van je verblijf in het buitenland. Vaak wordt er onderscheid gemaakt tussen reizen, stage, werk en vrijwilligerswerk.

Wat is het verschil tussen een wereldreisverzekering en een normale doorlopende reisverzekering?

Een doorlopende reisverzekering heeft vaak een maximale duur van 6 maanden. Een wereldreisverzekering heeft vaak een minimale duur van 6 maanden tot maximaal 24 maanden.

Begrippen

Reisverzekering
Een verzekering die gebeurtenissen (bijvoorbeeld een ziekenhuis opname) vergoed tijdens je vakantie of reis.

Annuleringsverzekering
Een verzekering die je geboekte reis of vluchten vergoed wanneer deze om verschillende redenen niet doorgaat.

Kortlopende reisverzekering
Een verzekering die voor één specifieke vakantie geldt. M

Langlopende reisverzekering
Een verzekering waarbij je elke maand premie betaalt, maar zo ben je automatisch wel verzekerd tijdens al je reizen. De verzekering geldt alleen tijdens de periode dat je daadwerkelijk op vakantie of reis bent.

Doorlopende reisverzekering
Andere benaming voor langlopende reisverzekering. Zie antwoord boven.

Werelddekking
De reisverzekering geldt dan voor alle landen in de wereld. De premie ligt hoger dan bij een dekking voor alleen Europa.

Niet op zoek naar een Reisverzekering? Ga terug naar alle verzekeringen